Κλείστε Ραντεβού

Ανθοϊάματα bach & καταπολέμηση του άγχους

Το άγχος είναι ένα συναισθηματικό φορτίο που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Καθώς αναζητούμε φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, τα ανθοϊάματα Bach έχουν εμφανιστεί ως μια πιθανή λύση.

Είναι δημιούργημα του φυτοθεραπευτή Edward Bach – στοχεύουν στην ανακούφιση άγχους, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Πρόκειται για μια φυσική προσέγγιση με έντονη έμφαση στη συνδυασμένη επίδραση.

Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες συνδυάζονται για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα είδη άγχους, παρέχοντας έναν ισορροπημένο και φυσικό τρόπο για την ψυχολογική ευεξία.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του άγχους είναι η κατανόηση των διαφόρων ειδών του, καθώς και των αντίστοιχων ανθοϊαμάτων που μπορεί να βοηθήσουν.

Το άγχος μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως:

  • οικογενειακές πιέσεις
  • εργασιακό άγχος
  • προσωπικές ανασφάλειες

Τα ανθοϊάματα bach σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν αυτές τις ποικίλες πτυχές του άγχους. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά από τα 38 ανθοϊάματα που είναι ιδανικά για την καταπολέμησή του.

Rock Rose

Ένα από τα δημοφιλή για την καταπολέμηση του γενικευμένου άγχους είναι το Rock Rose. Αυτό το άνθος πιστεύεται ότι προάγει τη γαλήνη και την εσωτερική δύναμη, βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις κρίσιμες καταστάσεις με σθένος και αυτοπεποίθηση.

Larch

Για όσους αντιμετωπίζουν άγχος λόγω ανασφάλειας, το Larch μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Αυτό το άνθος υποστηρίζει την επαναφορά της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.

Mimulus

Χρησιμοποιείται για τον φυσιολογικό φόβο και το άγχος που πηγάζει από συγκεκριμένες γνωστές αιτίες, όπως:

  • οικονομικές δυσκολίες
  • φόβος του δημόσιου λόγου

Cherry Plum

Είναι κατάλληλο όχι μόνο για άτομα που βιώνουν σοβαρό φόβο, αλλά και για εκείνους που νιώθουν ότι βρίσκονται σε ακραία πίεση ( stress ), όπου υπάρχει φόβος για απώλεια του ελέγχου. Βοηθά στο να αντιμετωπίζετε το άγχος με μια πιο ψύχραιμη και ισορροπημένη προοπτική.

Aspen 

Κατάλληλο για εκείνους που βιώνουν ανασφάλεια ή αγωνία χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Είναι επίσης χρήσιμο για αυτούς που έχουν φρικτά όνειρα ή προαισθήματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και του ενδεχόμενου φόβου που προέρχετα από το άγνωστο, επιτρέποντας στο άτομο να αντιμετωπίσει τη ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

White Chestnut 

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων και επαναλαμβανόμενων σκέψεων, όπως ανησυχίες και φόβοι που επαναλαμβάνονται συνεχώς στο μυαλό. Το white chestnut βοηθά στη μείωση του υπερβολικού ρευματισμού των σκέψεων, προσφέροντας ηρεμία και εστίαση.

Agrimony

Αναδεικνύει την ανάγκη για εκφραστική ειλικρίνεια και απελευθέρωση από τον κρυφό πόνο. Είναι κατάλληλο για εκείνους που καλύπτουν τα άγχη τους με ένα επιφανειακό χαμόγελο και δεν θέλουν να φανούν ευάλωτοι.

Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε θεραπεία, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή θεραπευτή ανθοθεραπείας. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να αξιολογήσει τις ατομικές σας ανάγκες και να προτείνει τα κατάλληλα ανθοϊάματα μπαχ για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων συμπτωμάτων ή προβλημάτων. Η σωστή επιλογή είναι σημαντική για την επίτευξη μοναδικών αποτελεσμάτων.

Συμβουλευτείτε την Χαρούλα Κουβατσέα που είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος του Ιδρύματος Bach της Αγγλίας (BFRP) και εργάζεται υπό τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ιδρύματος Bach!