Κλείστε Ραντεβού

Η Χαρούλα Κουβατσέα είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος του Ιδρύματος Bach της Αγγλία (BFRP) και εργάζεται υπό τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ιδρύματος Bach. Είναι εγγεγραμμένη στο Διεθνές Μητρώο του Ιδρύματος Bach (Bach Foundation International Register).

Η Χαρούλα Κουβατσέα εργάζεται στο χώρο της Υγείας πάνω από δέκα χρόνια. Η στενή επαφή της με ασθενείς με σοβαρά κινητικά προβλήματα ή νευρολογικές παθήσεις, την έφερε πιο κοντά στην συνειδητοποίηση ότι η καλή Υγεία συνδέεται άρρηκτα με την καλή Ψυχολογία. Η ψυχοσύνθεση του ασθενούς, οι σκέψεις που κάνει, ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ασθένεια του, καθορίζουν την εξέλιξη της ασθένειας όσο και την γρήγορη ή καθυστερημένη αποκατάσταση της.

Οι ασθενείς που είχαν μια θετική αντίληψη, είχαν καλύτερη εξέλιξη και θεραπεύονταν γρηγορότερα από εκείνους που είχαν αρνητική στάση για τη ζωή. Κι αυτός ακριβώς ο σύνδεσμος ανάμεσα στο νου, το σώμα και το πνεύμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συναισθηματική αρμονία γεννά την σωματική υγεία.

Τα Ιάματα Bach στοχεύουν στη βελτίωση των καθημερινών, ή χρόνιων συναισθηματικών καταστάσεων που μας βασανίζουν. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι η θεραπεία εκφράζει τις συνθήκες της ζωής ενός ανθρώπου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αρρώστια δεν είναι απλώς μια κλινική περίπτωση. Είναι μια εμπειρία και μια αλληγορία που περιέχει ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσουμε. Συχνά αυτό το μήνυμα μας μιλά για τον δρόμο μας και πόσο έχουμε απομακρυνθεί από αυτόν. Επιδιώκουμε λοιπόν με την Ανθοθεραπεία Bach να θεραπεύσουμε την ζωή μας κι αυτό στη συνέχεια θα έχει ως συνέπεια και την οργανική θεραπεία ή την αποφυγή εμφάνισης μιας ασθένειας. Ακόμα κι αν μια ασθένεια δεν έχει περιθώρια βελτίωσης, ακόμα και τότε είναι σημαντικό να μάθουμε να ζούμε πριν πεθάνουμε.

Τα συναισθήματα υπάρχουν ανεξάρτητα αν τα εκφράζουμε, τα αγνοούμε, ή τα κρύβουμε. Οφείλουμε να είμαστε καλά, χαρούμενοι, ήρεμοι, ισορροπημένοι και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν ακούσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό. Αν εκφράζουμε τα συναισθήματα μας με λόγο, κι όχι με σιωπή ή ανοχή και αν δεν καταπιέζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες.

Μερικές φορές, όσο κι αν κατανοούμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε και συνεχίζουμε να ζούμε με ένα μοτίβο ζωής που δεν μας βοηθά να προχωρήσουμε μπροστά. Μερικές φορές, όσο κι αν αναλύουμε το παρελθόν, όσο κι αν πιστεύουμε ότι τα κάνουμε όλα “σωστά”, εξακολουθούμε να νιώθουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει την πραγματικότητά μας.

Όταν το σώμα παραπονιέται με, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά, αυτοάνοσα,

Όταν η καρδιά είναι γεμάτη φόβο, αγανάκτηση, ντροπή, θλίψη.

Τα Ιάματα Bach θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνετε με πιο αποτελεσματικό τρόπο και να απελευθερωθείτε από αυτά. Η ανθοθεραπεία Bach θα λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στο μυαλό και στο σώμα, ανάμεσα στο υποσυνείδητο και στο συνειδητό σας.

Η θεραπεία με τα Ιάματα BACH είναι μια εξειδικευμένη, εξατομικευμένη απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα ή κατάσταση. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας την θεραπεία σας.

“Σήμερα γνωρίζουμε καλά, ότι η σωματική μας υγεία, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ίδια μας τη ζωή”.

“Η ασθένεια είναι η σωματοποίηση μιας νοητικής ψυχικής στάσης”

Dr Edward Bach

Η Χαρούλα Κουβατσέα κατέχει πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διαχείριση Στρες και Υγεία.

Η βαθμολογία του πιστοποιητικού της στη διαχείριση του στρες και υγείας αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο δέσμευσής της στην εξειδίκευση αυτή, ενισχύοντας την αξιοπιστία της ως επαγγελματία.

Το Κέντρο Bach της Αγγλίας είναι αντίθετο στην προώθηση, πώληση, προαναμειγμένων, έτοιμων ιαμάτων για συμπτώματα και συγκεκριμένες καταστάσεις, γιατί διαστρεβλώνουν τις βασικές αρχές του Dr Edward Bach. Οι Αναγνωρισμένοι Σύμβουλοι του Ιδρύματος Bach της Αγγλίας έχουν την οδηγία:

* Η χρηση, η πώληση, ή η προώθηση προαναμειγμένων συνδυασμών, μπορεί να θεωρηθεί ως επίθεση στην ακεραιότητα του αυθεντικού συστήματος και παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας!