Κλείστε Ραντεβού

Παιδιά – Οικογένεια & Ανθοϊάματα Bach

“ Ένα μικρό παιδί αποφασίζει να ζωγραφίσει ένα σπίτι για τα γενέθλια της μητέρας του. Στο μικρό μυαλό του το σπίτι έχει ήδη ζωγραφιστεί. Γνωρίζει πως είναι, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το μόνο που μένει είναι να το αποτυπώσει στο χαρτί. Βάζοντας όλες του τις δυνάμεις δίνει μορφή στην εικόνα που έχει για το σπίτι. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης γιατί είναι δημιούργημα αποκλειστικά δικό του, κάθε πινελιά εκφράζει αγάπη για την μητέρα του, κάθε παράθυρο, κάθε πόρτα ζωγραφίζονται με την πεποίθηση ότι εκεί είναι η θέση τους. Ακόμα κι αν μοιάζει με αχυρώνα αποτελεί το πιο όμορφο σπίτι που ζωγραφίστηκε ποτέ! Πρόκειται για επιτυχία γιατί ο μικρός καλλιτέχνης, κατέθεσε ολόκληρη την καρδιά και την ψυχή του, όλο του το “είναι” στο δημιούργημά του.“

 

Αυτό είναι υγεία, αυτό είναι επιτυχία, αυτό είναι ελευθερία, με τον δικό μας τρόπο.

Αν, όμως ερχόταν κάποιος κι έλεγε:

Γιατί να μη βάλεις ένα παράθυρο εδώ και μια πόρτα εκεί;

Το μονοπάτι του κήπου πρέπει να είναι από την αντίθετη κατεύθυνση..”

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα στο παιδί;

Πολύ πιθανόν να απογοητευτεί, ή να χάσει το ενδιαφέρον του, …να εκνευριστεί, να στεναχωρηθεί, ή ακόμα να φοβηθεί να εκφράσει την άρνηση του για τις καινούριες ιδέες που του προτάθηκαν. Μπορεί να μισήσει την ζωγραφιά του και να την σκίσει.

Στην πραγματικότητα ανάλογα με τον τύπο του παιδιού θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση…

 

“Αυτό είναι ασθένεια! Η αντίδραση στην παρέμβαση. Αυτό αποτελεί προσωρινή αποτυχία ή δυστυχία. Κι αυτό συμβαίνει όταν επιτρέπουμε στους άλλους να παρεμβαίνουν στους στόχους μας, στη ζωή μας και να εμφυτεύουν στο νου μας την αμφιβολία, τον φόβο, ή την αδιαφορία“!

Dr Edward Bach

Τα Ανθοιάματα Bach του Dr Edward Bach, είναι απόλυτα φυσικά και άκρως αβλαβή.

Επομένως είναι απολύτως ασφαλή και παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν αποκομίσει τεράστια οφέλη από τις επιδράσεις τους.

 

Ξεσπάσματα & Προβλήματα Συμπεριφοράς

Από την στιγμή της γέννησης του το παιδί καλείτε να αντιμετωπίσει ένα κόσμο γεμάτο ερεθίσματα και καινούριες προκλήσεις. Η διαδικασία της ανάπτυξης του παιδιού έχει δυσκολίες και η υποστήριξη με την ιαματική δράση των Ιαμάτων Bach θα προσφέρει ένα ήπιο μέσο ανακούφισης της αρνητικής συμπεριφοράς.

Τα ιάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, ανεμπόδιστα και δρουν αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα βοηθήσουν τα παιδιά από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση να επιτύχουν την λεπτή ισορροπία με τους εαυτούς τους σαν να είναι τα καύσιμα του νου, όπως η τροφή είναι το καύσιμο του σώματος.

Τολμήστε και εκμεταλλευτείτε την Ιαματική δράση των Ιαμάτων Bach στις διάφορες συναισθηματικές δυσκολίες και σε όλα τα κύρια στάδια ανάπτυξης, βρεφική ηλικία, παιδική ηλικία, εφηβεία.

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε εξ αρχής την αιτία για να διευθετήσετε ένα πρόβλημα και να το προλάβετε, από το να γίνει συνήθεια που αργότερα θα είναι δύσκολο να κοπεί.

Η βοήθεια που θα λάβετε στην δύσκολή και επίπονη εργασία ως γονέας θα αποδειχθεί για εσάς πολύ σύντομα ανεκτίμητη!

  • Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ),
  • Επιθετικότητα,
  • Ξεσπάσματα θυμού, ζήλειας,
  • Παράλογες απαιτήσεις,
  • Ντροπή,
  • Φόβος,
  • Άγχος,
  • Αυτοπεποίθηση,
  • Αυτοάνοσα,
  • Διάσπαση προσοχής και πολλά ακόμα..

Ο ρόλος της Ανθοθεραπείας του Dr Bach, είναι απαραίτητος, είτε για να στηρίξει τους γονείς στα καθήκοντά τους, είτε για να αποκλεισθούν τυχόν συναισθηματικά προβλήματα στο παιδί στο μέλλον.

Αντιδρώντας στα προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού με εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο, σε συνδυασμό με την υποστηρικτική και αποτελεσματική Ανθοθεραπεία Bach, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να ρυθμίζουν αποτελεσματικότερα τα συναισθήματα τους και την συμπεριφορά τους κι έτσι να επιτύχουν την λεπτή ισορροπία με τους εαυτούς τους πιο γρήγορα και πιο απλά στην εξελικτική τους πορεία προς την ωρίμανση.

“BACH Για Μια Υγιή Ζωή”

*Εάν το παιδί λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα σας συμβούλευα να ενημερώσετε τον παιδίατρο σας για την απόφαση σας να συμπεριλάβετε συμπληρωματικά την Ανθοθεραπεία Bach στην ιατρική αγωγή.