Κλείστε Ραντεβού

Ανθοθεραπεία για τον θυμό

 

Ο Θυμός είναι ένα συναίσθημα που μας κάνει συχνά να στρεφόμαστε κατά των άλλων και να τους πληγώνουμε, ή να στρεφόμαστε κατά του εαυτού μας και να τον πληγώνουμε.

Το αίσθημα του θυμού μπορεί να κυμαίνεται από τον εκνευρισμό μέχρι την ασυγκράτητη οργή.

Τα γεγονότα που μας προκαλούν θυμό συνήθως συνδέονται με το παρελθόν μας, καθώς και με τους κανόνες και τις πεποιθήσεις μας.

Όταν θυμώνουμε έχουμε την τάση να ερμηνεύουμε ή να παρερμηνεύουμε τις προθέσεις των άλλων μέσα από ένα προσωπικό και αρνητικό πρίσμα. Μπορεί να σκεφτούμε ότι μας φέρονται άδικα, άσχημα, ότι μας απειλούν, ότι μας πληγώνουν, ή ότι μας εκμεταλλεύονται, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει. Όταν θυμώνουμε τείνουμε να προσωποποιούμε τις πράξεις των άλλων.

Ο θυμός χαρακτηρίζεται από:

  • μυϊκή ένταση
  • ταχυκαρδία
  • αυξημένη πίεση
  • επιθετική συμπεριφορά

Η ανθοθεραπεία του Dr Edward Βach μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να νιώθετε αυτό το συναίσθημα λιγότερο συχνά, για μικρότερο διάστημα και με μικρότερη ένταση. Θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να μην παίρνεται τόσο προσωπικά τις πράξεις των άλλων, να ερμηνεύεται τις προθέσεις τους με πιο θετικό τρόπο και ίσως να αρχίσετε να βλέπετε τις καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

 

” Οι αλλαγές σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς δείχνουν πρόοδο και είναι σημαντικό να τις αξιολογούμε.”

“BACH Για Μια Υγιή Ζωή”