Κλείστε Ραντεβού

Ανθοθεραπεία για τις ενοχές και την ντροπή

Οι ενοχές και η ντροπή είναι συναισθήματα που συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Νιώθουμε ενοχές όταν πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι κακό ή ότι δεν σεβαστήκαμε τις αξίες μας. Συχνά συνοδεύονται από τις λέξεις “έπρεπε”, ή “θα έπρεπε”.

Η ντροπή είναι η αντίληψη ότι κάναμε κάτι κακό κι αυτό που κάναμε δείχνει ότι είμαστε απαίσιοι, άχρηστοι, προβληματικοί, ανεπαρκείς, φρικτοί άνθρωποι και γι’ αυτό πρέπει να το κρατήσουμε μυστικό. Η ντροπή συνήθως συνδέεται με μια πολύ αρνητική εικόνα του εαυτού μας και συχνά περιβάλλεται από μυστικότητα.

Μπορεί να σκεφτούμε: “Αν οι άλλοι γνώριζαν το μυστικό που κρύβω, θα σχημάτιζαν πολύ άσχημη γνώμη για εμένα“.

Η ντροπή συχνά συνοδεύει κάποιο οικογενειακό μυστικό που αφορά άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο αλκοολισμός, η σεξουαλική κακοποίηση, η χρεωκοπία, η έκτρωση, ή συμπεριφορές που γενικά θεωρούνται ανέντιμες.

  • Αν νιώθετε συχνά ενοχές και ντροπή, τότε είτε ζείτε τη ζωή σας με ένα τρόπο που παραβιάζει τις αρχές σας, είτε θεωρείτε σοβαρές πάρα πολλές πράξεις που δεν έχουν τόση σημασία.
  • Αν έχετε την τάση να νιώθετε ενοχές ή ντροπή σε πολλές καταστάσεις, ακόμη κι όταν οι άλλοι με παρόμοιες αξίες δεν νιώθουν έτσι,

Η Ανθοθεραπεία με τα αυθεντικά ιάματα του Dr Edward Bach, θα σας βοηθήσει να δείτε τις καταστάσεις από διαφορετική άποψη. Τα ανθοϊάματα Bach θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας, να αξιολογήσετε τη σοβαρότητα των πράξεων σας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί.
 

“BACH Για Μια Υγιή Ζωή”